VEGVISIR – et kapsejlads og en folkefest

VEGVISIR – ET KAPSEJLADS, DER SAMLER GULDBORGSUND BÅDE PÅ VANDS OG TIL LANDS 

For mere end tre år siden kom sejler Morten Brandt og spurgte, om Guldborgsund Kommune ville være med til at skabe en stor kapsejlads på Guldborgsund og i farvandet omkring Lolland-Falster.

Vi var selvfølgelig hurtige til at sige ja, især fordi det lød vildt, når han forklarede, at det ville trække hundredevis af sejlere fra hele verden til Nykøbing Falster, Guldborg og Stubbekøbing. Men vi gav det en chance.

Hele fem sejklubber sagde ja til at bakke op og masser af lokale aktører - frivillige, skoleelever, foreninger, virksomheder og lokalt ansatte har været med til at udvikle det fra år til år siden. Første år (2017) deltog 12 sejlbåde. Og i sommeren 2019, hvor vi holdt Vegvisir for tredje gang, var der tilmeldt 142 både med i alt 250 sejlere - og der var begivenheder på havnen i Nykøbing Falster, i Stubbekøbing, i Guldborg og hele vejen langs Guldborgsund. Fra en kapsejlads for de få er det blevet til en folkefest for alle.

I 2020 er der på trods af omstændighederne med Covid-19 endnu engang kapsejlads og folkefest i skue. Der er over 125 tilmeldte både, og flere lokale byer har arrangeret events om havmiljø og bæredygtighed. Vi sørger for, at alle forholdsregler i forhold til Covid-19 bliver taget, og alle deltagere opfordres til at følge de gældende anvisninger fra de danske sundhedsmyndigheder.