Falsters højeste punkt Møllebanken ligger på Nordvestfalster ikke langt fra Nørre Vedby. Møllebanken blev åbnet som et kulturhistorisk samlingssted i 1926 ved Stavnsbåndets ophævelse. Møllebanken var ejet af forfatteren Helene Strange, der havde en omfattende forfattervirksomhed og holdt foredrag både nationalt og internationalt.

Eskilstrup er en stationsby og ligger på togstrækningen Nykøbing F. – København. Aktive sportsforeninger sørger for aktiviteter for alle i Eskilstrup Hallerne. I Eskilstrup findes også Danmarks Traktormuseum med mere end 200 traktorer fra 1889 – 1960. Museet er indrettet i en gammel fabriksbygning fra 1918. Tæt på Eskilstrup lever krokodiller!

Nysted er en tidligere købstad – Danmarks sydligste – på det sydøstlige Lolland med 1.359 indbyggere (2017)

Guldborg – byen ved guldborgsunds nordlige munding. Byen er opstået som et færgested, og selvom færgerne for længst er afløst af en fast broforbindelse er der stadig spor fra færgernes tid.

Toreby er en by på Lolland med 614 indbyggere (2017)[1], beliggende 12 km sydøst for Sakskøbing.
Sakskøbing er en købstad og stationsby på det nordøstlige Lolland med 4.545 indbyggere (2017)

Skandinaviens og Danmarks sydligste punkt er markeret med Sydstenen på Gedser Odde. Et enestående rekreativt område for naturelskere, surfere, vandrere, sejlsportsfolk, fuglefolk, lystfiskere, løbere, cyklister og lokale ildsjæle, der gerne viser frem. Et aktivt foreningsliv arbejder på udviklingen af Gedser og afholder flere events – f.eks. Solhvervsfest den 21.

”Falsters Hjerte” dækker landsbyerne Falkerslev, Horreby, Nørre Ørslev, Sønder Kirkeby, Sønder Alslev og Karleby i det nordøstlige hjørne af Falster, hvor nærheden til Østersøen og det kuperede Nordfalster byder på mange naturoplevelser.  Horreby Lyng er en gammel højmose og udpeget som Natura2000 område, et naturgenopretningsprojekt med kommunen og Naturstyrelsen er i fuld gang.