Eskilstrup

Eskilstrup er en stationsby og ligger på togstrækningen Nykøbing F. – København. Aktive sportsforeninger sørger for aktiviteter for alle i Eskilstrup Hallerne. I Eskilstrup findes også Danmarks Traktormuseum med mere end 200 traktorer fra 1889 – 1960. Museet er indrettet i en gammel fabriksbygning fra 1918. Tæt på Eskilstrup lever krokodiller! – jo det er ganske vist, men dog lukket inde i Krokodille Zoo! Her finder du alle typer af nulevende krokodiller i verden. I Krokodille Zoo arbejdes med fokus på krokodille- og naturbevarelse, der arrangeres guidede rundvisninger.

Eskilstrup Mølle drives af et møllelaug – møllen blev opført i 1882 og var i drift til 1960. Kirken har den specielle lyserøde farve, som er karakteristisk for flere kirker på Falster og Lolland. I kirken findes interessante kalkmalerier fra ca. 1250 og regnes for landsdelens ældst bevarede. Et forsøg på forklaring på den lyserøde farve siger, at farven fandtes i Dronning Sophie af Mecklenburgs våbenskjold. Dronning Sophie var gift med Frederik den II og døde på Nykøbing slot i 1631. Hannenov Skov tæt på Eskilstrup indbyder til gå- og cykelture, der findes også teltpladser. Desuden findes flere Bed & Breakfast i området samt Motel Højmølle Kro ved motorvejsafkørslen.

 

Er din landsby ikke på?

Kontakt Bosætningskoordinatoren på 25181897 og hør hvordan i får en licens til minlandsby app og kommer på voresguldborgsund.dk