Gedser

Danmarks sydligst beliggende by er Gedser – byen med overfarten til Rostock i Tyskland. Det sydligste punkt er markeret med Sydstenen på Gedser Odde, og det er et enestående område for alle naturelskere, surfere, vandrere, sejlsportsfolk, ornitologer, lystfiskere, løbere og cyklister. 

Gedser byder på et aktivt foreningsliv, og der arrangeres flere særlige arrangementer. Den 21. juni er der hvert år Solhvervsfest, og i august afholdes Gedser Fyrfestival med gadeteater, kunst, koncerter, danseopvisninger, film, boder og drageflyvning. På kajen ligger blandt andet Gedser Røgeri og havnekroen, der serverer lækkerier til udsigten over Østersøens vidder.

Gedser er en historisk by, der i 1884 fik anlagt en jernbanestrækning til Nykøbing og en trafikhavn. Det har borgerne i dag glæde af, når den gamle remise trækker turister til byen, og når færgen sejler til Rostock. Tæt på remisen ligger Det Gule Palæ, der er kendt fra Olsen Bande-filmene. I den gamle marinestation på Gedser Odde fortælles historien om den militære overvågning, der foregik under Den Kolde Krig. Endelig byder Det Sorte Geomuseum på særegne geologiske oplevelser med fossiler, forsteninger og mineraler.

Min landsby kalender

14.07.2020

Dansk-tysk kunstudstilling, EkspeditioNord på Gedser Odde

Venskabsaftalen mellem Guldborgsund og Rostock kommuner har muliggjort, at vi igen i år kan præsentere en dansk-tysk kunstsudstilling i Formidlingshuset Marinestationen. 
Udstillingens værker er inspireret af særpræget i vegetationen, geologien, historien, sociologiske og miljørelevante temaer,der er udtrykt i film og video, former og strukturer indarbejdet i smykker og porcelæn, tekstile skulpturer. Serier af malerier har en fortælling skabt ved kompositioner fra lyde på Østersøen og byernes mangfoldige liv.  

Gedser Fyrvej 5, 4874 Gedser