Gedser

Danmarks sydligst beliggende by er Gedser – byen med overfarten til Rostock i Tyskland. Det sydligste punkt er markeret med Sydstenen på Gedser Odde, og det er et enestående område for alle naturelskere, surfere, vandrere, sejlsportsfolk, ornitologer, lystfiskere, løbere og cyklister.

Gedser byder på et aktivt foreningsliv, og der arrangeres flere særlige arrangementer. Den 21. juni er der hvert år Solhvervsfest, og i august afholdes Gedser Fyrfestival med gadeteater, kunst, koncerter, danseopvisninger, film, boder og drageflyvning. På kajen ligger blandt andet Gedser Røgeri og havnekroen, der serverer lækkerier til udsigten over Østersøens vidder.

Gedser er en historisk by, der i 1884 fik anlagt en jernbanestrækning til Nykøbing og en trafikhavn. Det har borgerne i dag glæde af, når den gamle remise trækker turister til byen, og når færgen sejler til Rostock. Tæt på remisen ligger Det Gule Palæ, der er kendt fra Olsen Bande-filmene. I den gamle marinestation på Gedser Odde fortælles historien om den militære overvågning, der foregik under Den Kolde Krig. Endelig byder Det Sorte Geomuseum på særegne geologiske oplevelser med fossiler, forsteninger og mineraler.

Er din landsby ikke på?

Kontakt Bosætningskoordinatoren på 25181897 og hør hvordan i får en licens til minlandsby app og kommer på voresguldborgsund.dk

Min landsby kalender

21.09.2019

Medborgerhuset Fremtiden 125 års jubilæum

Kom til fremtidens kagebord i anledning af 125 års jubilæet

Krogedevej 2, 4874
30.09.2019

Gjetzør Kongsgård, Valdemar Sejr og Dannebrogs 800 års jubilæum

Foredragsholder fra Museum Lolland Falster taler om Gjetzør Kongsgård, Valdemar Sejr og Dannebrogs 800 års jubilæum

Skråvej 1
15.10.2019

Blå Blink - udrykningsdag i Gedser

En spændende dag for bl.a børnefamilier, hvor man kan møde det danske beredskab.

FISKERIHAVNEN
08.11.2019

30 år for murens fald

Skal vi markere 30 års dagen for murens fald?

Det synes jeg bestenmt vi skal. Vh. Marianne Reinhardt