Guldborg og omegn

Guldborg – byen ved guldborgsunds nordlige munding. Byen er opstået som et færgested, og selvom færgerne for længst er afløst af en fast broforbindelse er der stadig spor fra færgernes tid.

Guldborg var fra 1950-1988 et yndet sted at holde rast når man kørte på ruten E4 som går fra Rødby i syd mod København i nord, men efter åbningen af guldborgsundtunnellen i 1988 gik det ned af bakke. I dag er Guldborg ved at genopfinde sig selv som en attraktiv turist og bosætningsby. Guldborg byder på masser af naturoplevelser, et engageret foreningsliv, specielt omkring den gamle Guldborgland skole og lystbådehavnen, og gode muligheder for overnatning på enten B&B eller campingplads.

Guldborg byder på ro, aktiviteter for alle og en fantastisk natur i ved sundet, og det bedste er at der er liv i byen med en række aktive foreninger der alle byder ind med deres del for at prøve at gøre Guldborg til en endnu bedre perle end den er i dag. Derfor er der mange planer for Guldborgs fremtid, og selvom det er i sin spæde start er der gode udsigter for Guldborg i mange år fremover.

Er din landsby ikke på?

Kontakt Bosætningskoordinatoren på 25181897 og hør hvordan i får en licens til minlandsby app og kommer på voresguldborgsund.dk