Nordvestfalster

Øster Kippinge ligger på det nordvestlige Falster i bunden af Vålse Vig, ikke langt fra Nørre Alslev. Det er i dette område, at man finder Falsters højeste punkt, Møllebanken, der ligger tæt på Nørre Vedby. Der er en god infrastruktur i området, da Øster Kippinge ligger ved hovedvejen mellem Guldborg og Vordingborg. Derudover er der busforbindelse til Orehoved, Nørre Alslev og Nykøbing Falster.

Området er meget naturskønt. Vålse Vig blev inddæmmet i 1841, og i 1875 blev det inddæmmede området udtørret. Dette område er nu opdyrket. I stenalderen var vigen et fjordsystem med små holme, og der var et kystmiljø, hvor selv små ændringer i vandstanden påvirkede jagt og fiskeri. I Vålse Vesterskov findes en runddysse, der er dateret tilbage til stenalderen. Cykelruten Munkevejen går forbi i området, og informationsskiltene fortæller mere om områdets historie.

Kippinge Kirke ligger uden for Øster Kippinge. Det skyldes, at kirken er grundlagt i vikingelandsbyen Kippinge, der menes at være blevet opløst og delt omkring år 1300 på grund af omlægninger i landbrugsjorden. I middelalderen var kirken en valfartskirke, og der er i dag rekonstrueret et kildehus, hvor kirkens helligkilde menes at være.

Derudover er der gode kulturmuligheder i Orenæs Saloner og Nordfalster Koncerthus, der blev åbnet i 2013. Hér holdes foredrag, koncerter, fællessang, udstillinger og teaterforestillinger.

 

Er din landsby ikke på?

Kontakt Bosætningskoordinatoren på 25181897 og hør hvordan i får en licens til minlandsby app og kommer på voresguldborgsund.dk

Min landsby kalender

01.09.2018

Æbledage i Majbølle i september

Så er der igen ÆBLEDAGE i Majbølle.

 

Få presset dine egne æbler til æblemost på  "Mosteriet" på Nymannsgaard lørdage og søndage i september fra kl. 10 - 15.

   
Indlevering af æbler i 2018 er muligt alle weekender i september - 
lørdage og søndage  kl. 10 - 15. 

Har du spørgsmål vedr. mostning af æbler bedes du rette henvendelse til Simon Svendsen på tlf. 2871667

Grubbevej 10, Majbølle, 4862 Guldborg
24.11.2018

Julemarked i Majbølle Mølle

Traditionen tro afholder Majbølle Mølle julemarked - i år lørdag den 24. november fra kl. 10 - 15.

På markedet sælges juledekorationer, nisseting og meget mere. Og - selvfølgelig kan du også købe kaffe/te, julegløgg med bagværk til.

02.12.2018

Guldborg: Jultræet tændes ved Dagli' Brugsen

Traditionen tro rejser fællesrådet et juletræ på den store parkeringsplads foran Dagli´ Brugsen, og træet tændes kl. 16 Efter juletalen tændes træet, og Fællesrådet for Guldborg- og Omegn serverer glôgg og ælbeskiver.

Pladsen foran Dagli´ Brugsen