Nysted

Nysted ligger smukt placeret i en lille vig og med smukke huse i de gamle gader i byen. I alt 15 huse i byen er fredet af Kulturstyrelsen. Flot udkig til Ålholm Slot fra havnen. Byen er formentlig opstået i 1300-tallet, de ældste dele af Ålholm Slot og Franciskanerklostret er dateret hertil. Nysted byder i dag på masser af naturoplevelser, dejlige strande, museum for digteren Emil Årestrup og ikke langt fra Nysted ligger Fuglsang Kunstmuseum, flere gallerier og kunstnere i omegnen. På havnen findes sælmuseum og udstilling om havvindmøllerne – Vindens Verden. Et aktivt foreningsliv sørger for mange aktiviteter året igennem – f.eks. det store Døllefjelde-Musse Marked i april, Nysted Vise- og Lyrikfestival i juni måned, Middelalderfestival og Hajkutter Regatta i august med sejlads af gamle hajkuttere og på havnen underholdning med sang og musik. I havnen findes cykel- og vandcykeludlejning om sommeren. Der er flere beskrevne ruter i Nysted og omegn for cykling, vandring, ridning og løb i de nærliggende skove og strandområder. Der er gode muligheder for overnatning både på hoteller, på campingpladsen ved Nysted Strand og bed & breakfast. Hvis man er til primitiv overnatning findes der også flere primitive teltpladser og shelters.

Er din landsby ikke på?

Kontakt Bosætningskoordinatoren på 25181897 og hør hvordan i får en licens til minlandsby app og kommer på voresguldborgsund.dk

Min landsby kalender

07.06.2018

Fællesspisning

Kom til god mad i godt selskab på Nysted skole.

Ndr Kongemarksvej 20, 4880 Nysted
11.09.2018

Strikkecafe Nysted Bibliotek

Tema er min ynglings strikbluse/trøje 

Har du en bluse eller trøje som du er særlig glad for så tag den med og fortæl os lidt om den til inspiration for andre.

Strikker du ikke men vil lære det så mød op, der er nogen der meget gerne vil lære fra sig.

Strikkecafeen er gratis www.guldbib.dk

Adelgade 11 4880 Nysted