Øster Kippinge

Øster Kippinge ligger på det nordvestlige Falster i bunden af Vålse Vig, ikke langt fra Nørre Alslev. Det er i dette område, at man finder Falsters højeste punkt, Møllebanken, der ligger tæt på Nørre Vedby. Der er en god infrastruktur i området, da Øster Kippinge ligger ved hovedvejen mellem Guldborg og Vordingborg. Derudover er der busforbindelse til Orehoved, Nørre Alslev og Nykøbing Falster.

Området er meget naturskønt. Vålse Vig blev inddæmmet i 1841, og i 1875 blev det inddæmmede området udtørret. Dette område er nu opdyrket. I stenalderen var vigen et fjordsystem med små holme, og der var et kystmiljø, hvor selv små ændringer i vandstanden påvirkede jagt og fiskeri. I Vålse Vesterskov findes en runddysse, der er dateret tilbage til stenalderen. Cykelruten Munkevejen går forbi i området, og informationsskiltene fortæller mere om områdets historie.

Kippinge Kirke ligger uden for Øster Kippinge. Det skyldes, at kirken er grundlagt i vikingelandsbyen Kippinge, der menes at være blevet opløst og delt omkring år 1300 på grund af omlægninger i landbrugsjorden. I middelalderen var kirken en valfartskirke, og der er i dag rekonstrueret et kildehus, hvor kirkens helligkilde menes at være.

Derudover er der gode kulturmuligheder i Orenæs Saloner og Nordfalster Koncerthus, der blev åbnet i 2013. Hér holdes foredrag, koncerter, fællessang, udstillinger og teaterforestillinger.

 

Er din landsby ikke på?

Kontakt Bosætningskoordinatoren på 25181897 og hør hvordan i får en licens til minlandsby app og kommer på voresguldborgsund.dk

Min landsby kalender

28.04.2019

Gåtur rundt ved Skjørringe-Virket sø

 

Gåtur rundt ved Skjørringe-Virket sø

 

 

 

Vi mødes ved gadekæret kl. 10 og    kører sammen til ”Virkethus”.           Fra Virkethus følger vi sporet rundt om Virket sø. Turen er på ca. 5 km. Medbring madpakke og noget at drikke.

 

 

 

11.05.2019

Plante og loppemarked på Boulevarden med havetraktortræk.

 

Vi vil fylde græsplænen ved siden af legepladsen med et plante og loppemarked. Der vil komme forskellige udstillere og salg af blomster og planter. Der vil være mulighed for at købe en stand plads til en loppemarkedsbod, det koster 50,- Er man interesseret i en plads kan man kontakte Flemming  Tlf: 29 27 79 50

 

 

 

22.05.2019

Ordinær generalforsamling

 

 

 

I Fælleshuset Onsdag den 22. maj kl. 19.30

 

Mød op, og vær med til at sætte dagsordenen i din by!

 

Efter generalforsamlingen er foreningen vært ved en lille anretning.  -  På gensyn! 

 

 

 

Brarupvej 3a