Øster Kippinge

Øster Kippinge ligger på det nordvestlige Falster i bunden af Vålse Vig, ikke langt fra Nørre Alslev. Det er i dette område, at man finder Falsters højeste punkt, Møllebanken, der ligger tæt på Nørre Vedby. Der er en god infrastruktur i området, da Øster Kippinge ligger ved hovedvejen mellem Guldborg og Vordingborg. Derudover er der busforbindelse til Orehoved, Nørre Alslev og Nykøbing Falster.

Området er meget naturskønt. Vålse Vig blev inddæmmet i 1841, og i 1875 blev det inddæmmede området udtørret. Dette område er nu opdyrket. I stenalderen var vigen et fjordsystem med små holme, og der var et kystmiljø, hvor selv små ændringer i vandstanden påvirkede jagt og fiskeri. I Vålse Vesterskov findes en runddysse, der er dateret tilbage til stenalderen. Cykelruten Munkevejen går forbi i området, og informationsskiltene fortæller mere om områdets historie.

Kippinge Kirke ligger uden for Øster Kippinge. Det skyldes, at kirken er grundlagt i vikingelandsbyen Kippinge, der menes at være blevet opløst og delt omkring år 1300 på grund af omlægninger i landbrugsjorden. I middelalderen var kirken en valfartskirke, og der er i dag rekonstrueret et kildehus, hvor kirkens helligkilde menes at være.

Derudover er der gode kulturmuligheder i Orenæs Saloner og Nordfalster Koncerthus, der blev åbnet i 2013. Hér holdes foredrag, koncerter, fællessang, udstillinger og teaterforestillinger.

 

Min landsby kalender

11.10.2020

Brunch i Fælleshuset

Vi spiser fælles brunch

Tilmelding nødvendig til Mona

Pris 20,- pr person

Brarupvej 3A