Toreby og omegn

Toreby er en gammel landsby, der i 2014 fik en renæssance, da byen blev udnævnt som ”Årets Landsby” i Guldborgsund. I begyndelsen af 1900-tallet gik togbanen Stubbekøbing-Nykøbing-Nysted gennem Toreby. Togbanen blev nedlagt i 1966, og i dag er noget af ruten bevaret som en sti fra Gl. Landevej til Flintinge. 

Toreby Kirke er Lolland-Falsters største landsbykirke, og den er opført af særlige munke- og teglsten. Derudover har byen et aktivt sportsliv, og i Torebyhallen dyrkes blandt andet badminton, gymnastik, roller derby og volleyball. Derudover har fodboldklubben Toreby-Grænge hjemmebane i hallen. I området ud til Guldborgsund ligger Toreby Sejlklub.

Ikke langt fra Toreby ligger Fuglsang Kunstmuseum og naturområdet, Skejten, hvor maleren Oluf Rude har hentet motivet til det store maleri, der hænger i Folketingssalen på Christiansborg. Det giver mulighed for kulturelle udflugter.

 

Min landsby kalender

16.09.2020

DU SKAL SKIFTE TIL EN NY APP -> SE HER HVORDAN DU KOMMER I GANG MED DEN NYE MINLANDSBY

DER ER KOMMET EN NY APP SOM DU KAN HENTE HER

22.11.2020

Flintinge: Juledekorationer

Vi laver juledekorationer/adventskranse/kalenderlys hos Marianne og Anders Antonisen.                                                    Det er Henriette Wandrup, som giver fif og ideer.

Flintingevej 31
29.11.2020

Flintinge: Juletræstænding

Vi mødes på "Præstepladsen" - (overfor Flintinge gl. Savværk). Vi prøver at lyse lidt op inden jul! - Der er gratis gløgg og æbleskiver. Træet tændes ved mørkets frembrud - og træet ønsker alle GLÆDELIG JUL - hvedr dag op til jul!