Toreby og omegn

Toreby blev i 2014 udnævnt til ”årets landsby” i Guldborgsund Kommune. I begyndelsen af 1900-tallet gik togbanen Stubbekøbing-Nykøbing-Nysted gennem Toreby. Togbanen blev endeligt nedlagt i 1966 og i dag er noget af ruten bevaret som sti fra Gl. Landevej til Flintinge. Toreby kirke er opført af munke- og teglsten, grundet med hvid farve efter restaurering. Den er indviet til Skt. Mikael og er Lolland-Falsters største landsbykirke. Skriftet 'Om Toreby Kirke' foreligger i kirken på dansk, engelsk og tysk. I Flintinge å og sø, der ligger tæt ved Toreby, kan man fange aborrer og gedder – adgang til fods via Kirkestien fra Toreby Kirkes p-plads. I landsbyen findes Torebyhallen, hvor der dyrkes badminton, gymnastik, roller derby og volleybold. Foldboldklubben Toreby-Grænge har til huse ved hallen.
Tæt på Toreby ligger Fuglsang Kunstmuseum og det fantastiske naturområde Skejten, hvor maleren Oluf Rude har hentet motivet til det store maleri, der hænger i Folketingssalen på Christiansborg.

Ud til Guldborgsund, der skiller Lolland og Falster, finder vi Toreby Sejlklub.

 

Er din landsby ikke på?

Kontakt Bosætningskoordinatoren på 25181897 og hør hvordan i får en licens til minlandsby app og kommer på voresguldborgsund.dk