Gå til hovedindhold

Guldborg og omegn

Guldborg er en by i to dele, der er skåret igennem af sundet. Byen er i sin tid opstået som et færgested, og selvom færgerne i dag er afløst af en fast broforbindelse, er der stadig spor fra færgernes tid.

  • Læs op

Indhold

    Fra 1950 til 1988 var Guldborg et attraktivt sted at holde pause, når man kørte på ruten E4 mellem Rødby og København. I dag går al gennemkørsel via motorvejen og Guldborgsundtunnellen, hvilket giver ro i området til at nyde havnen. Betingelserne for at bosætte sig i Guldborg er derfor bedre end nogensinde.

    Lokalrådet arbejder i øjeblikket på at udvikle Guldborg som en attraktiv turismeby. Der er gode muligheder for naturoplevelser samt gode overnatningsmuligheder på Bed & Breakfast eller på campingpladsen.

    Guldborg by har ca. 560 beboere. I Guldborg har de organiseret sig i et Fællesråd, der arbejder meget aktivt for at udvikle byen. Fællesrådet er bl.a. dem, der har påtaget sig opgaven med at stå for udviklingen af Min Landsby-app'en i Guldborg.

    Byen rummer de fleste butikker, man skal bruge i dagligdagen, om end den store shoppetur må foretages i Sakskøbing, der ligger 10 km vækm eller Nykøbing F, der ligger 19 km væk.